Muntii Piatra Craiului


 

 

Muntii Piatra Craiului

Masivul Piatra Craiului este situat in Carpatii Meridionali si, impreuna cu masivul Bucegi, margineste pasul Rucar-Bran. Acest masiv este unic prin structura sa, fiind alcatuit din straturi verticale de calcar ce formeaza o creasta de 22 kilometri lungime. Altitudinea maxima se intalneste in varful Piatra Craiului, numit si varful La Om, inalt de 2238 metri.

 

Garofita din Piatra Craiului

Piatra Craiului are o flora si fauna foarte bine reprezentate. Un exemplu este Garofita Pietrei Craiului, o floare specifica acestui loc. In ceea ce priveste fauna, in zona se regasesc 89 de specii dintre care 50 sunt protejate prin lege. Dintre speciile strict protejate din Parcul National Piatra Craiului amintim Capra Neagra (Rupicapra rupicapra).

Satele si localitatile din jurul Pietrei Craiului reprezinta un adevarat paradis etnografic. In aceasta zona se pastreaza vechile obiceiuri specifice zonei de la tara, unde amatorii de mancaruri traditionale romanesti vor avea de unde alege.

 

 

Varful La Om Pentru amatorii de excursii pe munte si alpinisti muntele Piatra Craiului este o amintire de neuitat. Exista mai multe trasee turistice pentru a explora acest masiv, dar atractia principala ramane o drumetie pe creasta principala, unde, atentie, nu exista cabane ci doar trei refugii. Reteaua de trasee marcate este bine dezvoltata dar se recomanda totusi un minim de experienta pentru traseele mai complicate.

Altitudinea medie este aproximativ 2000 metri. Aici se gaseste cavitatea cu cea mai mare diferenta de nivel din Romania, Avenul de sub Coltii Grindului. Alte obiective care merita vizitate sunt Pestera Dambovicioara, Pestera Coltul Chiliilor, Prapastiile Zarnestilor, varful Piatra Mica, Poiana Ascunsa, Marele Grohotis.

 

Masivul Piatra Craiului a devenit rezervatie naturala in 28 martie 1938, "datorita caracterului unic al masivului [...] ca si datorita frumusetii peisajului" (Consiliul de Ministri), iar in 1990 a fost declarata Parc National.

 

Imagini referitoare la "Muntii Piatra Craiului":

Panorama Piatra CraiuluiRefugiul AscutitRefugiul GrindGarofita Piatra CraiuluiGarofita Piatra CraiuluiCapra NeagraCurmaturaVarful La Om

Manastirea Aninoasa

Manastirea Aninoasa se afla in satul cu acelasi nume, la 18 km distanta fata de Campulung.

Manastirea Aninoasa a fost contruita in secolul XVII iar picturile din biserica mare au fost realizate de Parvu Mutu campulungeanul, un pictor renumit pentru portretistica sa si fondator de scoala de pictura laica si religioasa.

Detalii...

Castelul Bran

Atractii turistice in zona Bran :

 • Culoarul Bran-Rucar
 • Castelul Bran
 • Muzeul Satului Bran
 • Vama Medievala Bran
 • Cetatea Rasnov
 • Manastirea Aninoasa
 • Mausoleul de la Mateiasi
 • Partia de ski Bran-Zanoaga
 • Muntii Piatra Craiului
 • Pestera Dambovicioara
 • Cheile Dambovicioarei
 • Barajul Pecineagu
Detalii...

Pestera Dambovicioara

Pestera Dambovicioara se afla in judetul Arges, la mai putin de 20 de Km de zona Bran, pe culoarul Bran-Rucar. Pestera s-a format in calcarele jurasice ale Masivului Piatra Craiului, in urma actiunii apelor paraului Dambovicioara.

Drumul spre pestera urmeaza cursul Dambovicioarei, plin de mici cascade si repezisuri, printr-un mic defileu pitoresc. Soseaua merge in paralel cu aceasta, oferind pe alocuri zone de popas inverzite, inconjurate de stanca, de o frumusete deosebita.

Detalii...

COMENTARII DESPRE MUNTII PIATRA CRAIULUI

(21 Ian 2009) adriana:X:XX: - ...am fost o singura data in Muntii Piatra Craiului,dar parca m-am "indragostit la prima vedere"de ei.Nu am mai vazut asemenea minunatie in viata mea:randuri de sisturi park asezate de om care dau un exemplu viu k natura poate face minuni.Dak ar trebui sa imi aleg aqm o destinatie pentru vacanta ideala,as merge fara indoiala in Piatra Craiului,un loc unde Raiul a coborat pe pamant...:X:X:X:X

PAREREA DVS. DESPRE MUNTII PIATRA CRAIULUI

Click aici pentru a adauga un comentariu!